Boligkøb – 3 gode råd til at spare penge

Boligkøb – 3 gode råd til at spare penge

Står du og skal købe bolig?

I denne guide på Netzy.dk gennemgår vi 3 råd til hvordan du kan spare penge på dit næste boligkøb.

Mange ved det måske ikke, men der kan være mange penge at spare ved at sætte sig ordentlig ind i hver enkelt led af boligkøbsprocessen.

Hvis man er førstegangskøber, kan det være ekstra svært at gennemskue alle de ting man skal igennem som boligkøber.

Hver enkelt led i boligkøbsprocessen, kan potentielt spare dig og din familie for mange tusind kroner og det er derfor vigtigt at gennemgå alle led.

Det kan du gøre enten ved at selv at gøre det – det kræver dog at du enten har erfaring med det eller har tid til at sætte dig ind i de forskellige regler angående boligkøb.

1. Undersøg online

Som kommende boligkøber er der som sagt mange penge at spare ved at man undersøger de forskellige led i købsprocessen inden du vælger at underskrive købsaftalen med din drømmebolig.

Et af de mest benyttede steder at søge viden online omkring bolig, er på Bolius.dk.

Her kan man finde mange artikler om alt indenfor køb af bolig samt renovering.

Bolius har altid nogle af de mest opdaterede og nyeste artikler på nettet og du kan som forbruger derfor altid regne med at deres artikler gør brug af den mest opdaterede lovgivning på boligområdet.

2. Få professionel hjælp af køberrådgiver

Når sælgeren af din drømmebolig, sælger sin bolig foregår det ofte ved hjælp af en ejendomsmælger.

Dette sikrer sælger at det hele foregår på en professionel og kompetent måde og boligsælgeren er som ofte sikker på at hele processen går korrekt til.

Sælgeren af bolig betaler herved et aftalt beløb til ejendomsmægleren, for at sælge boligen for sælger.

Afhængig af ejendomsmægleren prissætning kan denne pris variere meget, men det koster ofte imellem 20.000 kr. og 100.000 kr.

Ligesom sælger kan benytte sig af en ejendomsmægler for at sikre salget sker gnidningsfrit og hurtigt, så kan du som boligkøber også benytte dig af en køberrådgiver eller købermægler.

En køberrådgiver er din professionelle sparringspartner, der kan hjælpe dig med alle led af boligkøbsprocessen.

Prisen for køberrådgivning kan variere meget, men hos Netzy.dk fandt vi fx frem til at hos Kompletkøberrådgivning.dk, kan man lige købe en boligpakke med alt for 5.750 kr.

En køberrådgiver kan ofte spare dig for mange penge og derfor er de 5.750 kr. givet rigtigt godt ud.

3. Gennemgå tilstandsrapport med din egen uvildige byggesagkyndige

Når sælger skal opfylde kravene i den frivillige huseftersynsordning, hvilket gør at sælger kan fritages for ansvar for skjulte fejl og mangler i 10 år, så skal sælger tilbyde at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring.

Derudover skal sælger som en del af huseftersynsordningen sørge at få lavet tilstandsrapport af byggesagkyndig samt el-rapport.

Som boligkøber uden indblik i de forskellige regler samt hvad man skal være opmærksom på i tilstandsrapporten, så kan det være svært.

Derfor er vores råd at du tager din egen byggesagkyndige med ud og kigger på den bolig, som du drømmer om at købe.

Ofte vil en uvildig byggesagkyndig finde fejl eller mangler som sælgers byggesagkyndige ikke har set eller så kan den uvildige byggesagkyndige fortælle hvad de forskellige anmærkninger betyder.

Dermed vil det også være muligt at lave estimater på hvad det eventuelt ville koste at få udfærdiget anmærkningerne af autoriseret håndværker.

Til sidst så er det også en god ide at indhente flere tilbud om ejerskifteforsikring fra forsikringsselskaberne – her kan der også være penge at spare.

Penge som du potentielt kan bruge på at renovere din kommende drømmebolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *